Cascina Val Liberata

Piemonte

Cascina Val Liberata ligger i landsbyen Villamiroglio i det nordlige Monferrato i højderne over en dal omgivet af skove og marker. Den økologiske og biodynamiske vingård blev grundlagt i 2014 af Deirdre O’Brien og Maurizio Caffer.

I dag dyrker Deirdre og Maurizio de tre lokale druesorter Slarina, Nebbiolo og Grignolino. Eftersom Slarina, der er en gammel piemontesisk druesort, giver et lavt udbytte har den mange steder måttet vige pladsen til fordel for sorter med et større udbytte som fx Barbera. Men Deirdre og Maurizio er overbeviste om Slarinas elegante aromaer, fine tanninstruktur og potentialet i denne glemte druesort. Det blev derfor den første sort, som parret plantede i 2014, mens Nebbiolo og Grignolino hurtigt fulgte efter.

Cascina Val Liberata laver vin, der viser, at Nebbiolo og Slarina på samme vis om Grignolino godt kan harmonere med et letdrikkeligt og umanipuleret udtryk frem for moderne tiders stræben efter mere koncentration.

Produkter fra Cascina Val Liberata