Kindeli

Nelson

Alex Craighead grundlagde Kindeli Wines i 2014 sammen med sin partner Josefina Venturino i Upper Moutere. Projektet startede som et frirum, hvor han kunne slippe tøjlerne og eksperimentere med en lang række druetyper og vinifikationsmetoder. Men med tiden har Alex i en kombination af perfektionisme, fokus på ekstremt samvittighedsfuldt markarbejde fra egne marker og ganske uortodokse påfund i kælderen, løftet projektet til et virkelig imponerende niveau.

Kindeli er fortsat læskende og sjov vin, som man har lyst til at drikke i store slurke, men alligevel er der altid mere på spil end bare simpel ”bællevin”.

Samtidig udfordrer Alex forestillingen om den ”naturlige” vinbonde, der blot høster druerne og lader dem passe sig selv i kælderen. Han insisterer på at lave vin uden kulturgær, klaring, filtrering eller tilsat svovl, men er samtidig meget sensitiv over for ”vinfejl”, så hvis vinen er på vej i den forkerte retning, intervenerer han. Til det formål har han udviklet en lang række uortodokse, men meget effektive teknikker, hvormed han kan styre sine gæringer uden at skulle have fat i det lille kemikersæt. Resultatet er en række meget letdrikkelige, saftige og aromatiske vine, der samtidig er piv-rene og meget præcise.

Alex Craighead laver også vin under navnet Don Wines, der hører hjemme i Wairarapa-regionen i Martinborough.

Produkter fra Kindeli