Don

Nelson

Alex Craighead driver Don Wines sammen med sin partner Josefina Venturino. Don var oprindeligt Alex’ mere seriøse og strukturerede vine, hvor hans andet projekt Kindeli Wines var hans frirum, hvor han kunne eksperimentere og lave mere saftige og uhøjtidelige vine. Men med tiden har projekterne mødtes, således at det eneste, der reelt adskiller dem i dag, er terroiret: Don Wines er fra Wairarapa-regionen i Martinborough, hvorimod Kindeli er fra Upper Moutere i Nelson.

Don Wines er læskende og sjov vin fra eksemplarisk dyrkede marker, men samtidig er der altid mere på spil med Alex, der udfordrer forestillingen om den ”naturlige” vinbonde, der blot høster druerne og lader dem passe sig selv i kælderen. Han insisterer på at lave vin uden kulturgær, klaring, filtrering eller tilsat svovl, men er samtidig meget sensitiv over for ”vinfejl”, så hvis vinen er på vej i den forkerte retning, intervenerer han.

Til det formål har han udviklet en lang række uortodokse, men meget effektive teknikker, hvormed han kan styre sine gæringer uden at skulle have fat i det lille kemikersæt. Resultatet er en række meget let drikkelige, saftige og aromatiske vine, der samtidig er piv-rene og meget præcise.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.