Cantina Furlani
2018 Rosso Alpino Negrik
Rosso Alpino Negrik

Produkttype

Rødvin

Land

Italien

Område

Alto Adige

Drue

Assemblage

Indhold

0.75 l

170,00 DKK

Cantina Furlani

Matteo Furlani er vinmager på fjerde generation og hører til i 700 meters højde over Trento i Alto Adige (Sydtyrol). Matteo har studeret landbrug og har fra starten haft et mål om at dyrke jorden så naturligt som muligt. Kemi har aldrig været en del af familiens arbejdsgange, men Matteo har anlagt sig en endnu mere kompromisløs stil, hvor han i dag også gør brug af biodynamiske metoder.

Cantina Furlanis små parceller spreder sig på Dolomitternes skråninger rundt om landsbyen Povo, som passes og plejes på en måde, der sikrer rigtig ventilation og eksponering mod solen. Her står især lokale sorter som Lagarino, Verdarbara og Nosiola, men man finder også Pinot Noir og Chardonnay. Høsten foregår i hånden, og druerne placeres i små kasser for at skåne dem, inden de afstilkes.

Fremstillingen af pet’nat’erne foregår ved at trække farve og smagsaromaer ud under macerationen, inden de presses let og gennemgår førstegæringen på ståltank. Der er ingen filtrering, tilsat svovl eller kemi af nogen slags, og andengæringen sker på flaske uden tilsat sukker.

Cantina Furlani laver naturlige og simple vine, der samtidig emmer af karakter. Det er ren, præcis og spændstig pet’nat, der ikke oser ud af glasset med vilde aromaer, men snarere brillerer med et køligt, afdæmpet og præcist udtryk, der gør den behagelig at drikke.

Se alle produkter fra Cantina Furlani

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Dellemore

  2018 Dellemore

  Casebianche

  Campanien, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  140,00 DKK
 • Martignone

  2017 Martignone

  Orsi - San Vito

  Emilia-Romagna, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  160,00 DKK
 • Posca Rossa

  N.V. Posca Rossa

  Orsi - San Vito

  Emilia-Romagna, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  150,00 DKK
 • Pashkà

  2017 Pashkà

  Casebianche

  Campanien, Italien

  Mousserende, 1.5 l

  330,00 DKK
 • Pashkà

  2018 Pashkà

  Casebianche

  Campanien, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  150,00 DKK