Lilian et Sophie Bauchet

Beaujolais

Da det IT-firma, som Lilian havde stået i spidsen for gennem 10 år, blev opkøbt i 2007, var det en perfekt anledning til at ændre sit og familiens liv. Lilian købte det syv hektar store Château des Bachelards i Fleurie, tog en etårig landbrugsuddannelse med fokus på vindyrkning og lavede sin første årgang i 2009. I 2014 besluttede Lilian sig imidlertid for at sælge domainet igen og flytte til mindre omgivelser i Mogneneins på den højre side af Saône floden. Stedet var blevet for stort og Lilian var utilfreds med, at han ikke kunne dyrke markerne, som han ønskede.

I dag består domainet Lilian et Sophie Bauchet han 3,5 ha i Lancié mellem Villié-Morgon og Fleurie, hvilket han betragter som den perfekte størrelse, når man ønsker at dyrke økologisk, udføre alt markarbejde selv og pløje alle marker med hest. I kælderen arbejdes der med hele drueklaser, macération carbonique, nul klaring og filtrering, og der tilsættes aldrig svovl.

Lilian et Sophie Bauchet er noget af det vildeste og mest utæmmede Beaujolais, vi har i porteføljen, men samtidig noget af det mest indsmigrende, levende og dybt vanedannende. Sidder du klar med WSET smageskemaet for at identificere ”fejl” i vinen, skal du nok få noget på blokken. Men hører du til blandt dem, for hvem lidt volatilsyre og CO2 ikke er en afskrækkende faktor, så har du udsigt til stor drikkeglæde med disse vine.

Produkter fra Lilian et Sophie Bauchet