Yetti and the Kokonut
Yetti and the Kokonut er grundlagt af Dave Geyer og Koen Janssens, og det noget besynderlige navn kommer fra Dave og Koens kaldenavne blandt kolleger i vinbranchen. Projektet begyndte i den mere obskure ende af skalaen: Daves svigerforældres havde en lille mark beliggende i Eden Valley beplantet med den for Australien lidet udbredte drue Sercial, der mest er kendt fra Madeira. Dave og Ken besluttede sig for at høste og vinificere druerne, men havde ikke forstillet sig at det skulle resultere i et produkt, der rent faktisk skulle sælges, og som skulle lægge fundamentet for den succes, som Yetti and the Kokonut er blevet til på ganske kort tid.
I dag laver Dave og Koen en bred vifte af læskende, uhøjtidelige og dybt aromatiske vine, primært fremstillet af købte druer dyrket af ligesindede bønder. I kælderen er det spontangæring, hands-off, nul klaring og filtrering og minimal svovltilsætning. Yetti and the Kokonut er sjov og spas, men Dave og Koen har alligevel formået at kombinere deres meget aromatiske og letdrikkelige vine med et element af præcision, som klæder dem virkelig godt.