Jean-Francois Chene
2015 O2 Vigne
O2 Vigne

Produkttype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Loire

Drue

Chenin Blanc

Indhold

0.75 l

310,00 DKK

Jean-Francois Chene

Da Jean-Francois Chene i 2005 overtog fire hektar Chenin Blanc, Cabernet Franc og Grolleau fra sin far i Beaulieu-sur-Layon i det sydlige Anjou, blev det startskuddet til La Coulée d’Ambrosia. I dag er Jean-Francois dog flyttet til Auvergne og er holdt op med at lave vin, men det er stadig muligt at købe de sidste af hans vine her.

Jean-Francois har fulgt biodynamiske principper i marken med stor respekt for naturens kredsløb og jordbundens sundhed for at sikre en balance, der både bliver bragt videre til planten og i sidste ende vinen. I kælderen har Jean-Francois Chene arbejdet med mindst mulig påvirkning af vinen, men ved hjælp af forskellige vinifikationsteknikker forsøgt at hjælpe de enkelte karakteristika, dufte og smage frem, som den enkelte drue besidder. I stedet for at tilsætte svovl har han ladet vinene ældes i tilpas lang tid, indtil de har fundet deres balance.

Jean-Francois er mest kendt for sin oxidative L’O2 Vigne med Jura-vine som forbillede. Men modsat fx en oxidativ Savagnin har hans Chenin Blanc en langt større umiddelbar drikbarhed. Selvom det er en vin, der har ligget op til tre år på gamle fade, løfter oxidationen vinen og holder friskheden intakt.

Se alle produkter fra Jean-Francois Chene

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Joseph Anne Françoise

  2018 Joseph Anne Françoise

  Les Vignes de Babass

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  270,00 DKK
 • Racines

  2016 Racines

  Claude Courtois

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  280,00 DKK
 • Evidence

  2008 Evidence

  Etienne Courtois

  Loire, Frankrig

  Sød vin, 0.5 l

  680,00 DKK
 • Evidence

  2009 Evidence

  Etienne Courtois

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.5 l

  430,00 DKK
 • Navine

  2011 Navine

  Les Vignes de Babass

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.375 l

  190,00 DKK