Thomas Puéchavy

Thomas Puéchavy er oprindeligt fra Paris og tidligere musiker, der i omkring 15 år levede af at turnere land og rige rundt. Det blev blandt andet til tour-stops i en lang række franske vindistrikter, ligesom han i sin barndom ofte var på ferie i Sologne. Da Thomas i 2016 besluttede sig for at kaste sig ud i noget nyt, begyndte han derfor på vinstudierne i Loire.

I dag lejer han tre og en halv hektar Chenin Blanc i Vouvray, klos op ad – og beskyttet af – Domaine Huets økologiske marker. De ældste af hans egne marker er 80 år gamle og har tidligere været dyrket konventionelt, men Thomas begyndte straks omlægningen til økologi i 2018. Han passer og plejer markerne efter bedste evne og har blandt andet plantet frugttræer for at fremme biodiversiteten. I 2019 kunne han så frigive sin første årgang. Vinene må i øvrigt ikke bære navnet Vouvray, fordi landsbyen Nazelles-Négron, hvor kælderen og huset ligger, lige akkurat sniger sig uden om appellationen.

Den kæmpestore kælder er hugget ud i undergrunden, som det tit ses på de kanter og har huset mere end 100 års vinproduktion. Vinifikationen foregår i ståltanke eller fiberglas, og målet er at lave ufiltrerede vine helt uden svovl, selvom det kan være nødvendigt at tilføje en smule for visse cuvéer i visse årgange. Inspirationen til fremgangsmetoderne stammer i øvrigt fra hans ophold hos Bruno Duchêne i Banyuls. Thomas Puéchavy laver seriøs, præcis og syredrevet Chenin, der både er levende og sitrende af energi.

Produkter fra Thomas Puéchavy