Clarisse de Suremain

Clarisse de Suremain er datter af en violinist og har selv spillet klassisk klaver fra hun var 4 til 24 år. Efter at have gået på handelshøjskole, fået sin kandidatgrad og arbejdet i to år for en konsulentvirksomhed, gik det dog op for Clarisse, at hun levede et liv, der var for langt fra det, hun egentligt gerne ville. Som niece til Eric de Suremain fra Château de Monthelie, der har 30 års erfaring med biodynamik, var vejen til vinverdenen derfor banet.

Studierne i vitikultur i Beaune blev – helt i hendes onkels ånd – afløst af, hvad der stort set var tre års arbejde i marken for biodynamiske vinbønder, men Clarisse fremhæver selv arbejdet for David Didon som grundstenen for, hvad hun i dag ved om biodynamisk jordbrug. I 2019 fik hun fat i sin første parcel Aligoté samt parceller i Pommard og Volnay, der alle dyrkes økologisk. Lidt efter lidt er hektarerne vokset, blandt andet ved at Clarisse har arvet en parcel fra sin bedstefar i Monthelie, og i dag er det samlede areal på 2,5 hektar. Herudover supplerer hun med købte druer fra områder lige nord for Beaune samt Chablis.

Kælderarbejdet er inspireret af naturlige producenter i Bourgogne, og Clarisse gør, hvad der står i hendes magt for at undgå at bruge svovl igennem hele processen. Clarisse de Suremains stil er derfor umanipuleret, men med meget stor renhed, præcision og friskhed. Der er en seriøsitet over vinen, der dog sagtens kan drikkes nu, men som også kan klare såvel tid som masser af luft for at udfolde sig.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.