Michel Guignier
Michel Guignier er vinbonde på fjerde generation og hører til i Vauxrenard i 500 meters højde nord for Chirouble i Beaujolais. I det smukke og fredfyldte område grænsende op til Massif Centrale skattes biodiversiteten højt, hvorfor køer, heste, høns og kaniner er en lige så stor selvfølge som vinrankerne selv.
Michel Guignier har desuden en spirituel tilgang til at lave vin. Det kommer blandt andet til udtryk i markarbejdet, hvor det handler om at være i harmoni med universet, kosmos og jorden. For eksempel vælger Michel det helt rigtige tidspunkt at pløje jorden på (med hest) for at holde uønskede gevækster nede. Men jorden skal også have den rette temperatur, solen skal skinne i timerne bagefter, og det hele skal følge månens bevægelse. Michel Guiginer arbejder nemlig biodynamisk og økologisk og er i øvrigt fuldt ud certificeret.
I kælderen er alt, hvad der hedder kultiveret gær, enzymer, klaring, nye fade og svovl bandlyst. I stedet gøres der brug af naturgær og gamle fade, som ikke afgiver aromaer eller smag af eg. Vinen ligger sur lie, hvilket kræver, at bundfaldet er af høj kvalitet. For at opnå det bruger Michel en vertikal presse, der langsomt presser hele klaser uden af knuse dem. Det giver en meget ren most og i sidste ende en Beaujolais, der er lys, sart og raffineret med en virkelig indsmigrende duft. Her smager du virkelig terroir frem for ’bare’ maceration carbonique.