Momento Mori
Bag navnet Momento Mori står New Zealænderen Dane Johns, der laver vine i Gippsland, Victoria. Ambitionen er simpel: At lave vine med integritet, som han selv har lyst til at drikke. Første årgang var 2013, og siden da har Dane på rekordtid skabt et omdømme, der i dag gør hans vine til nogle af de mest eftertragtede inden for sin kategori.
Druerne kommer fra små parceller spredt ud over Victoria, og Dane arbejder kun med bønder, der fuldt ud deler hans syn på biodiversitet og bæredygtigt markarbejde. I kælderen arbejdes der ekstremt omhyggeligt og tålmodigt med små cuvéer, langsom gæring uden nogen form for tilsætning, ingen brug af pumpe, nul fad, nul klaring og filtrering og absolut intet tilsat svovl under hele processen. Dane mener, at tilsætning af svovl, selv i meget små mængder, er fuldkommen unødvendigt, hvis man har lavet sit markarbejde ordentligt og tager sig den fornødne tid i kælderen. Resultatet er ikke til at tage fejl af.
Momento Moris vine stråler i glasset, fulde af liv og aromatisk kompleksitet, og udviser altid en imponerende renhed og præcision.
Dane Johns har også startet et umådeligt ambitiøst projekt op omkring at lave vin fra egne marker under navnet Nikau Farm.