Økologisk vin

Filter

Alle økologisk certificerede vine på denne side er markeret med det grønne EU-økologilogo. Betyder det så at resten af vinene i vores portefølje er ”konventionelle”? Svaret er nej! Her er der bare begrænsninger på, hvad vi kan tillade os at skrive, da lovgivningen omkring økologisk vin er ganske restriktiv. At en vinbonde er økologisk certificeret i marken, må kun fremhæves hvis denne også har valgt at lade sig økologisk certificere i kælderen.


Langt de fleste af vores bønder vælger at få deres markarbejde certificeret, men de færreste vælger at få deres vin certificeret som økologisk. Deres årsager til dette varierer, men fælles for mange af dem er at de nærer en vis skepsis mod den nuværende udformning af reglerne for økologisk vinfremstilling. De mener slet og ret at deres egne standarder for, hvad man kan tillade sig i kælderen, er langt højere end hvad der kræves for at blive fuldt økologisk certificerede.


I Lieu-dit ønsker vi at skabe så meget transparens om vore vinbønders arbejde som overhovedet muligt, og vi står altid til rådighed til at besvare eventuelle spørgsmål og fremvise relevant dokumentation.

FilterØkologisk