Vincent Wallard
Vincent Wallard er vild, kaotisk og samtidig dybt charmerende – ligesom hans vine! Han tilbragte en række år i Argentina og Chile som vinmager, men det kan være en udfordring at være franskmand i Sydamerika, som gerne vil lave naturlig vin, når de lokale vinbønder mener, at man har en skrue løs, høster alt for tidligt, laver alt for tynd vin og i øvrigt bruger alt for lidt svovl.
Så i 2015 vendte han hjem til Loire, hvor han begyndte at lave vin på købte druer, helt efter sit eget hoved og med imponerende resultater. Det er så low-tech og umanipuleret, som noget kan blive. Kulturgær, svovl, klaring, filtrering og nyt fad hører ingen steder hjemme i hans verden. Hans Cabernet Franc er på en og samme tid dybt seriøs og ekstremt læskende. Hans Chenin Blanc er notorisk længe om at gære færdig, og noget der ville få enhver klassisk uddannet ønolog til at ligge søvnløs om natten. Men Vincent giver sig tid og er ikke bange for at vente fire til fem år med at frigive en vin, hvis det er det, der skal til for at balancen indfinder sig. Og når hans vine endelig er klar, er det slet og ret noget af det mest levende, energiske, saftige og glædesfremkaldende vin, vi har i porteføljen.
Fra og med sommeren 2020 har Vincent købt en ny kælder i Berrie (Anjou), på samme vej som François Saint-Lô, hvori Vincent Wallard nu fremstiller sine vine.