Stroebel

Champagne

Timothée Stroebels familie kommer fra Alsace, men slog sig efter Anden Verdenskrig ned i Champagne, nærmere bestemt i Grand Cru-landsbyen Villers-Allerand i Montagne de Reims. Efter at have studeret ønologi og arbejdet i Bourgogne var det Timothées drøm at lave sin egen champagne fra de marker, som hans bedstefar plantede i 1960’erne. Derfor begyndte han lidt efter lidt at overtage parceller fra forskellige familiemedlemmer og kunne i 2005 frigive sin første årgang.

På markerne gror der 55% Pinot Meunier, 35% Pinot Noir og 10% Chardonnay, som Timothée helt fra starten har insisteret på at dyrke økologisk (selvom vinene ikke er certificerede) for at revitalisere både jorden og rodnettet. Jordbunden varierer mellem dyb lerbund og let sandbund, hvorfor druerne vinificeres separat for at lade dette komme til udtryk.

Timothée ved, hvad han laver, men betror sig alligevel på sin mavefornemmelse i kælderen og har ingen intention om at lave den samme vin to gange, som det ellers så tit er målet i Champagne. Han værner om druernes karakter og arbejder med så lidt indblanding som muligt uden tilsætningsstoffer på nær en meget lille mængde svovl, når det endelig kræves. Gæringen sker naturligt, og der bruges ingen dosage eller filtrering. Timothée Stroebel er en både talentfuld, kompromisløs og passioneret vinmager, hvilket udmønter sig i exceptionelle og komplekse champagner.

Produkter fra Stroebel