Orsi - San Vito
Nær Bologna i et smukt og ældgammelt vinområde med navnet Colli Bolognesi har Vigneto San Vito produceret vine i omkring 50 år. Det smukke bakkede landskab, hvor vinproduktionen går helt tilbage til middelalderen, var i mange år kendt for at producere fremragende vine, inden de lokale druer og deres ydmyge appellationer blev fravalgt af forbrugerne.
Efter at have opkøbt jorden i 2005 og konverteret til biodynamisk jordbrug, har Federico og Carola Orsi været på en mission for at sætte regionen tilbage på kortet, og det, må man sige, er lykkedes. Filosofien bag er, at den biodynamiske tilgang frembringer mere originale vine, der i højere grad repræsenterer det sted, hvor den kommer fra. Jorden gødes eller vandes ikke, men i stedet bruges ældgamle teknikker til at forbedre muldjorden fra år til år. Federico omfavner i stor udstrækning også tanken om biodiversitet og gror derfor selv grøntsager på gården, ligesom grise og får trisser omkring.
I kælderen eksperimenterer Federico altid og lader vinene gære og ældes i flere typer fade på utallige måder. Omdannelsen fra drue til vin følger dog altid den samme regel om at ske på den mest naturlige måde, hvilket kræver en accept af den uforudseelighed, der følger med, og de kendetegn, som hver årgang fører med sig. Målet er det samme: At lave vine, der er ærlige, smagfulde og tro mod terroiret. Med andre ord den slags vine, som man har lyst til at drikke hver eneste dag.