Massa Vecchia
Man finder Massa Vecchia ved foden af bakkerne i Massa Marittima i Toscana. Gården, hvor man udover at lave vin også producerer olivenolie og korn, har hørt til familien siden 1985 og blev grundlagt af Fabrizio Niccolaini.
Her ses en naturlig tilgang som en nødvendighed for at lave vin, der afspejler området. Samtidig har man en stærk tro på, at autentisk vin, der ikke er blevet manipuleret, vil ændre og udvikle sig resten af sit liv som alle andre levende ting. Markerne bearbejdes udelukkende i hånden, og tilgangen er at arbejde sammen med naturen og dets cyklusser uden at modarbejde de naturlige processer.
Det er vine lavet med minimal intervention, hvorfor der heller ikke tilsættes svovl på noget tidspunkt. Vinene afspejler den jord, de kommer fra, men er samtidig så langt fra klassisk Toscana, som man kommer. De er umanipulerede og levende, men stadig med balance, og hvis man bruger andre kriterier end Robert Parker, kan man ligefrem tillade sig at kalde det stor vin.
Efter at have trukket sig tilbage fra Massa Vecchia i 2009 for at blive selvforsynende og i øvrigt lave en enkelt vin med sit projekt Aia Vecchia, vendte Fabrizio Niccolaini tilbage til sit hjertebarn i 2019.