Martin Texier
Hvis efternavnet ringer en klokke, så er det nok fordi, at Martin Texier er søn af den ganske berømte vinbonde Eric Texier, der fremstiller umanipulerede og stærkt terroirdrevne vine i det nordlige Rhône. Ligesom sin far, skulle Martin en tur rundt om en række andre fag, inden han endelig i 2014 besluttede sig for at slå sig ned som vinbonde på grænsen mellem Ardèche og det nordlige Rhône.
Martin dyrker omkring fem hektar i områderne Saint-Julien-en-Saint-Alban og Brézème i det nordlige Rhône, og passer ligeledes sin fars marker i de samme områder. Markarbejdet er utrolig omhyggeligt og indsigtsfuldt, og far og søn arbejder sammen om at genplante og ompode marker med traditionelle druesorter, der klarer sig bedre under den stadig stigende påvirkning af global opvarmning.
I kælderen er det spontangæring, nul klaring og filtrering, lagring på tank eller gamle fade og minimal tilsætning af svovl, hvis det overhovedet findes nødvendigt. I begyndelsen arbejdede Martin meget med macération carbonique, men i takt med at han har lært sit terroir bedre at kende, har hans stil udviklet sig mere i retning af en blanding af helklasegæring og mere traditionel vinifikation med afstilkede druer. Stilen er forsat elegant og saftig, men der er i de seneste par år kommet væsentlig mere dybde, seriøsitet og terroirpræg i hans vine.