Laurent Saillard

Loire

Efter mange år som restauratør i New York vendte Laurent Saillard i 2008 tilbage til fødelandet Frankrig. Her begyndte Laurent at arbejde for Loire-producenten Noëlla Morantin, hvor han lærte markarbejde og vinifikation fra bunden. I 2012 lavede han sin første årgang i eget navn, dog kun et enkelt fad med Sauvignon Blanc, og herefter er tingene gået virkelig stærkt.

Da Didier Barouillet i 2014 besluttede sig for at lukke det legendariske Clos Roche Blanche, stod Laurent klar til at overtage markerne. Gamle stokke på et højtliggende plateau omgivet af skov og godt isoleret fra andre bønder med en mindre samvittighedsfuld tilgang til markarbejdet. De første årgange har Laurent lavet i Noëllas kælder, men produktionen har nu nået et niveau, hvor han har været nødsaget til at få fod under eget bord med egen kælder, hvor han kan håndtere den større volumen.

Laurent Saillard er grundlæggende en fornøjelse art arbejde med, og der er først og fremmest altid styr på sagerne. Han er desuden både nysgerrig og lyttende, men også selvsikker og siger altid sin ærlige mening, når han ikke er tilfreds med sine egne vine. I kælderen arbejdes der med minimal intervention, spontangæring, nul tilsat svovl, ingen klaring eller filtrering samt élevage i brugte fade eller tank. Stilen er saftig og læskende, men altid med et element af noget mere seriøst. Det er aldrig ”bare” bællevin men bestemt vin, der indbyder til en flaske mere.

Produkter fra Laurent Saillard