Cantina Furlani
Matteo Furlani er vinmager på fjerde generation og hører til i 700 meters højde over Trento i Alto Adige (Sydtyrol). Matteo har studeret landbrug og har fra starten haft et mål om at dyrke jorden så naturligt som muligt. Kemi har aldrig været en del af familiens arbejdsgange, men Matteo har anlagt sig en endnu mere kompromisløs stil, hvor han i dag også gør brug af biodynamiske metoder.
Cantina Furlanis små parceller spreder sig på Dolomitternes skråninger rundt om landsbyen Povo, som passes og plejes på en måde, der sikrer rigtig ventilation og eksponering mod solen. Her står især lokale sorter som Lagarino, Verdarbara og Nosiola, men man finder også Pinot Noir og Chardonnay. Høsten foregår i hånden, og druerne placeres i små kasser for at skåne dem, inden de afstilkes.
Fremstillingen af pet’nat’erne foregår ved at trække farve og smagsaromaer ud under macerationen, inden de presses let og gennemgår førstegæringen på ståltank. Der er ingen filtrering, tilsat svovl eller kemi af nogen slags, og andengæringen sker på flaske uden tilsat sukker.
Cantina Furlani laver naturlige og simple vine, der samtidig emmer af karakter. Det er ren, præcis og spændstig pet’nat, der ikke oser ud af glasset med vilde aromaer, men snarere brillerer med et køligt, afdæmpet og præcist udtryk, der gør den behagelig at drikke.