Andrea Calek
Andrea Calek deserterede fra den Tjekkiske hær i 1989 og levede en omflakkende tilværelse i nogle år, indtil mødet med især den legendariske vinbonde Guy Breton fra Beaujolais fik ham ind på vinsporet. Efter flere job hos forskellige vinbønder, bl.a. Domaine Hauvette i Provence, som han hjalp med at omlægge fra økologi til biodynamik, endte han i Ardèche, hvor han fik mulighed for at lave vin på cirka fem hektar af Gérald Oustrics marker (Le Mazel).
Andrea kalder sig selv doven, men han underspiller sin egen indsats. Markarbejdet har altid været upåklageligt, og selvom kælderarbejdet nok er laissez-faire, er der altid masser af refleksion bag det, han laver. Klaring, filtrering, svovl og andre former for tilsætninger er bandlyst. Han er gradvist ved at bevæge sig helt væk fra brugen af macération carbonique, men har ellers i mange år været kendt for at være en af de producenter, der mestrede denne teknik bedst uden for Beaujolais. Hvor mange vine i denne stil ofte bærer et meget tydeligt præg af selve vinifikationen, formår Andrea Calek at lave vine, hvor frugten og terroiret virkelig skinner igennem.