Yannick Meckert
Yannick Meckerts mor er fra Alsace og faren fra Bourgogne, og han er derfor vokset op med et ben i hver region. Efter at have studeret vitikultur og ønologi i Beaune og Montpellier arbejdede han en kort overgang for familiens domaine, men brugen af sprøjtemidler og tilsætningsstoffer gjorde det hurtigt klart for Yannick, at det var det forkerte sted for ham. Han endte i stedet med at arbejde for producenter som Philippe Pacalet, Patrick Meyer, Ostertag, Terada Honke (Sake i Japan), Charles Dufour, Jauma, Le Coste, Christian Binner med flere, og sin unge alder til trods er Yannick derfor en meget berejst fyr med en masse erfaring og et kæmpe netværk. En overgang slog han endda vejen forbi Danmark, da han var sommelier på Manfreds på Nørrebro.
Yannick Meckert ejer selv to hektar i Alsace plantet med Auxerrois, Pinot Noir, Pinot Gris, Sylvaner, Riesling og Gewürztraminer, der står på jord af vulkansk sandsten og blå skifer. Derudover er han medejer af en lille parcel med Pinot Noir i Bourgogne (Les Hautes Côtes). Oven i det udvider han sin produktion ved at købe druer, selvom han allerhelst vil eje sine egne parceller, men med prisen på jord in mente giver det lige nu mere mening for ham at købe druemateriale af virkelig høj kvalitet fra en nær veninde i Alsace. Her bliver Riesling og Pinot Noir passet efter biodynamiske principper, uden traktor og med et begrænset udbytte til følge.
Det er især naturvinslegenden Jules Chauvet, hvor Yannick finder sin inspiration, og han vinificerer derfor blandt andet med hele klaser. Vinifikationen er den samme for Pinot Noir, Gewürztraminer og Pinot Gris, hvor de hele druer macererer i omkring en uge og efterfølgende trampes to gange om dagen, indtil den alkoholiske gæring er overstået. Hvidvinene laves ofte med direkte pres, specielt hvis der er tale om et specielt terroir. Herefter ældes vinene i et til to år, og der tilsættes selvfølgelig hverken svovl eller andet på noget tidspunkt i processen.
Yannick Meckerts talent er tydeligt, og han har siden sin første årgang 2020 leveret på et næsten usandsynligt højt niveau. Det hele giver dog mening, når man tænker på al den erfaring, som han har suget til sig hos et væld af topproducenter, ligesom han går meget velovervejet til værks. Yannick selv er dog en ydmyg sjæl, der måske ikke helt selv har indset sit talent. Men det har vi, og hvis det her bare er starten, så er der næsten ingen grænser for, hvad han kan drive det til. Stilen er let og saftig men har samtidig en masse liv og kompleksitet.