Thomas Puéchavy

Loire

Thomas Puéchavy er oprindeligt fra Paris og tidligere musiker, der i omkring 15 år levede af at turnere land og rige rundt. Det blev blandt andet til tour-stops i en lang række franske vindistrikter, ligesom han i sin barndom ofte var på ferie i Sologne. Da Thomas i 2016 besluttede sig for at kaste sig ud i noget nyt, begyndte han derfor på vinstudierne i Loire.

I dag lejer han tre og en halv hektar Chenin Blanc i Vouvray, klos op ad – og beskyttet af – Domaine Huets økologiske marker. De ældste af hans egne marker er 80 år gamle og har tidligere været dyrket konventionelt, men Thomas begyndte straks omlægningen til økologi i 2018. Han passer og plejer markerne efter bedste evne og har blandt andet plantet frugttræer for at fremme biodiversiteten. I 2019 kunne han så frigive sin første årgang. Vinene må i øvrigt ikke bære navnet Vouvray, fordi landsbyen Nazelles-Négron, hvor kælderen og huset ligger, lige akkurat sniger sig uden om appellationen.

Den kæmpestore kælder er hugget ud i undergrunden, som det tit ses på de kanter og har huset mere end 100 års vinproduktion. Vinifikationen foregår i ståltanke eller fiberglas, og målet er at lave ufiltrerede vine helt uden svovl, selvom det kan være nødvendigt at tilføje en smule for visse cuvéer i visse årgange. Inspirationen til fremgangsmetoderne stammer i øvrigt fra hans ophold hos Bruno Duchêne i Banyuls. Thomas Puéchavy laver seriøs, præcis og syredrevet Chenin, der både er levende og sitrende af energi.

Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.