Sous le Végétal
Sous le Végétal på den smukke græske vulkanø Samos halvanden kilometer fra Tyrkiets kyst er opstået med ambitionen om at få det bedste frem i den lokale drue Muscat de Samos (Muscat Blanc à Petits Grains), og manden, der skal føre denne ambition ud i livet er Patrick Bouju fra Domaine la Bohéme.
Vinrankerne står i landsbyen Pagondas ved foden af bjerget Karvounis eksponeret for både solen og havbrisen. Her undgår man helt de industrielle metoder, der ellers er fremherskende i Grækenland, og udfører i stedet omfattende arbejde i marken for at sørge for at holde jorden sund, ligesom der høstes i hånden. De arbejder efter biodynamiske og økologiske principper, selvom de ikke er certificerede, og bruger blandt andet urter og naturlige olier for at beskytte vinrankerne.
I kælderen gør man brug af traditionelle metoder med spontangæring og uden brug af svovl eller andre hjælpemidler som klaring. Sous le Végétal producerer tre forskellige slags vine. Livia vinificeres i træfade, Octave i amphora og Hüpnos på stål med lang maceration (udblødning af skallerne for at udtrække smag, farve og tanniner). Målet er at vise de forskellige udtryk, som Muscat Blanc à Petits Grains kan have. Selvom druen er meget aromatisk, får den modspil af en dyb mineralitet, som giver yderligere kompleksitet til en vin, der samtidig er læskende og letdrikkelig.