Pierre Mang

Bourgogne

Pierre Mang flyver stadigvæk helt under radaren, måske fordi han er noget så sjældent som en ung vinmager, der ikke kan findes på Instagram. Vi besøgte Pierre første gang tilbage i foråret 2020 på opfordring af Alexandre Jouveaux og har holdt kontakten lige siden, mens vi ventede på at første årgang blev frigivet.

Pierres karriere inden for vin er relativt ny, men hans CV er upåklageligt. Han flyttede fra Paris i 2018 for at begynde på vinskole i Beaune. Under uddannelsen arbejdede han for Jean-Yves Bizot i Vosne Romanée, og herefter flyttede han sydpå til Mâcon, hvor han blev fuldtidsansat hos Philippe Valette. Han er desuden en jævnlig gæst hos Alexandre Jouveaux, der har stor fidus til Pierre og har hjulpet ham lige fra begyndelsen med kontakter, råd og moralsk opbakning.

I foråret 2019 blev Pierre tilbudt at købe en lille parcel på 0,8 hektar med Chardonnay og Pinot Noir i byen Plottes i Macôn. Han følte, at det var for tidligt at begynde på egen hånd, men marken var exceptionel (ingen kemi, omgivet af skov og afskærmet fra naboer) og hans erfarne kolleger i området – heriblandt Valette og Jouveaux – overbeviste ham om at slå til, da muligheder som disse kommer meget sjældent. Første årgang blev således 2019, og siden da har Pierre suppleret med små lejede parceller i området, således at han nu dyrker 2,5 hektar. Pierre er tilfreds med den nuværende størrelse, som giver ham mulighed for at arbejde, som han ønsker det, og selv at udføre alt markarbejdet.

Første årgang er meget overbevisende og tegner enormt godt for fremtiden. Pierres vine er frie og usminkede, men samtidig bundseriøse og med enorm dybde. Og så er vi vilde med Pierre, fordi man sjældent møder mennesker, der som ham går til opgaven med så stor nysgerrighed, ærlighed og ydmyghed. Læs blot hans egen beskrivelse af projektet: “I lack experience, and I’m still learning, so I wouldn’t say I have a clear vision about what to come in the next few years. I’m still discovering what I like and how I want to work. What I can say is that I’m trying to make wines the simplest way, expressing the terroir and the vintage as transparently as I can. The most important skill needed to fulfil this objective seems to be patience.”

Mængderne er fortsat meget små, og det er kun et spørgsmål om tid, før andre får øjnene op for Pierre Mangs vine. Men indtil da glæder vi os over at have truffet Pierre og tilmed være hans første eksportmarked.

Produkter fra Pierre Mang