Muri

København

Muri er en alkoholfri drik i sin egen ret, der også kan nydes som et alternativ til vin. Projektet udspringer af det gastronomiske miljø i København samt især ekspertisen med fermenteringer, hvor Muri samtidig gør brug af specialiserede kulinariske teknikker for at opnå balance mellem elementer som syre, tannin, krop og struktur. Det er en ekstremt ambitiøs tilgang til – lag på lag – at lave en fermentet drik med samme dybde og kompleksitet som en god vin.

Muri blev grundlagt i 2020 af Murray Paterson, der har en fortid hos det banebrydende Empirical Spirits, og senere stødte Ioakeim Goulidis til med sin fagkundskab fra the Noma Fermentation Laboratory. De to nyder godt af hinandens kompetencer, mens de arbejder med et princip om den højest mulige kvalitet ved fx kun at samarbejde med små bønder og selv at sanke urter mv. i de nærliggende skove.

Murray & Ioakeim er besatte af at udvikle smage for herigennem at ændre opfattelsen af alkoholfri drikkevarer. De fermenterede drikke er en perfekt ledsager til mad, men kan også sagtens nydes for sig selv.

Du kan også købe Muri som smagekasse her.

Produkter fra Muri