Marco Tinessa
O’gnostro er lokal neapolitansk slang for vin og betyder direkte oversat ”blæk”. Bag projektet står Marco Tinessa, der selv bor i Milano, høster druerne fra en vinmark i Montemarano i området Taurasi i Campania og indtil for få år siden vinificerede vinen hos Frank Cornelissen på Sicilien.
I dag har Marco dog udvidet projektet og har noget atypisk etableret et vineri midt i Milano. Produktionen er blevet noget større, men er fortsat mikroskopisk. De første mange år, lavede Marco kun én vin ”Ognostro”, som er fremstillet på 100% Aglianico. Det er en druetype, der modner meget sent, så Marco arbejder konsekvent med lave udbytter for at opnå moden frugt.
Efter høst afkøles druerne en til to dage, afstilkes og vinificeres i tank uden nogen form for tilsætninger. Vinene lagrer aldrig på fad, da Marco ikke mener, at barrique klæder Aglianico, og produktionen er for lille til store fade. Der anvendes en lav dosis svovl ved flaskning i de årgange, hvor det anses for nødvendigt. Forbilledet for Marco Tinessa er Château Rayas og uden at lave direkte sammenligninger, fornemmes dette ofte i balancen mellem enorm koncentration og kompleksitet, parret med en ganske imponerende finesse og stort lagringspotentiale.