Le Petit Domaine de Gimios
Helt fra hun var lille, har Anne-Marie Lavaysse haft en drøm om at blive bonde og leve i symbiose med naturen, og i 1993 kunne denne drøm begynde at gå i opfyldelse. Her gik hun nemlig i gang med at restaurere en forladt og meget gammel vingård uden for Saint-Jean-de-Minervois i Languedoc, der blev døbt Le Petit Domain de Gimios.
De tilhørende marker var også blevet overladt til naturen, men var omvendt heller ikke blevet behandlet med kemikalier. Sammen med sin søn, Pierre, har Anne fortsat den naturlige tilgang og har endda taget skridtet videre i en biodynamisk retning. I stedet for sprøjtemidler benyttes der fx et opkog af de urter, der gror på markerne, til at beskytte vinrankerne, ligesom køer hjælper med at holde anden plantevækst nede og bidrage med gødning. Der høstes i hånden, og udbyttet er i øvrigt meget lavt.
Hvidvinene fra Le Petit Domaine de Gimios laves på Muscat, mens de røde består af hele 16 forskellige lokale sorter, hvor Carignan er den primære drue. Der tilsættes intet til vinen på noget tidspunkt i kælderen, ligesom der kun benyttes naturgær. Selvom det er sydfransk vin tro mod sin oprindelse, er det samtidig virkelig lyst, saftigt og drikkevenligt.