La Grande Colline Japon
Hirotake Ooka har igennem mere end 20 år med sit Domaine de la Grande Colline i Cornas opbygget en kæmpe respekt omkring sine metoder og sine vine. I 2017 valgte han dog at vende tilbage til sit hjemland for at lave vin under navnet La Grande Colline Japon i solrige Okayama, hvor han har fundet et terroir, der er meget lig Cornas.
Ooka har ladet sig kraftigt inspirere af Masanobu Fukuoka og hans lære fra 1970’erne om at afholde sig fra sprøjtemidler og blande sig så lidt som muligt i naturens cyklusser. På sin vis er cirklen nu blevet sluttet, da Hirotake i dag køber citrusfrugten Amantsu af Masanobu Fukuokas barnebarn, der har overtaget gården.
Amanatsu minder mest af alt om en appelsin, men Hirotake går til opgaven, som var det en druesort. De hele frugter presses langsomt, hvorefter mosten gærer naturligt, og ud af det kommer der en drik, som er helt sin egen og uden for kategori. Det er en udpræget gastronomisk drik og en oplagt ledsager til mad – gul og let mousserende med lav alkohol og en tydelig bitterhed fra skallerne, som bliver holdt perfekt i skak af syren og en smule restsødme.
Hirotake Ooka laver selvfølgelig også vin, som vi kender det, af både lokale japanske sorter (fx Shokoshi og Yamabudou) samt europæiske druesorter (fx Syrah og Muscat d’Alexandrie), der naturligvis fremstilles med respekt for Fukuokas lærdom og minimal indblanding. De to årtiers erfaring fornægter sig således ikke, og Ookas kompromisløse tilgang er i dag med til at udvikle japansk vin og sætte det på landkortet.
Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.