Jintaro Yura
Som navnet måske antyder, er Jintaro Yura oprindeligt fra Japan og en af de helt nye store stjerneskud i Alsace. Nok er hans produktion minimal, men vinene og deres potentiale er enormt. Vi smagte hans vin for første gang på en restaurant i Frankrig og har siden da ihærdigt prøvet at mødes med ham. Det var under en høst i Alsace, at det endelig lykkedes, hvor vi lærte den unge, talentfulde og energiske mand at kende.
Efter flere år som sommelier søgte Jintaro efter nye oplevelser i vinverdenen med ophold i New Zealand, Japan og Bourgogne, indtil han i 2012 fandt sin vej til Gueberschwihr i Alsace, hvor han arbejdede for en række økologiske huse. Hans indsamlede erfaring udmøntede sig i hans imponerende debutårgang 2020, som han frigav med hjælp fra Vincent Gross fra Domaine Gross og med en produktion på kun 2000 flasker.
Jintaro køber druerne fra lokale øko-certificeret bønder, som han har oparbejdet et godt forhold til. Indtil videre arbejder han med Riesling, Pinot Blanc og Pinot Noir, men drømmen er senere hen også at erhverve sig nogle få hektar for at kunne lave sine egne enkeltmarks-cuvéer.
I kælderen arbejdes der uden filtrering eller tilsætning af gær. Under lagringen af vinen benytter Jintaro sig ofte af bâttonage (dvs. omrøring af bærmen), der er en praksis, man ofte ser i Bourgogne, men som ikke er særligt udbredt i Alsace. Lagringen af vinen foregår primært i brugte fade på mellem 225-500 liter, men der findes dog også ståltanke og cementbeholdere i hans beskedne kælder.
Jintaro Yuras japanske renhed og præcision kommer tydeligt til udtryk i de særdeles afbalancerede vine, og der er ingen tvivl om, at de besidder et stort lagringspotentiale. Vi ser enormt meget frem til at følge Jintaro Yura fremover, der virkelig ser ud til at have fundet sin plads i Alsace.
Vi har desværre ikke nogen varer hjemme fra denne producent for tiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev , så får du opdateringer når vi får nye varer hjem.