Jakob Tennstedt
Jakob Tennstedt hører til en ny generation af tyske vinmagere, der virkelig går sine egne veje. Oprindelig med en baggrund som kok, men han blev træt af gastronomi og fik interesse for vin. Efter endte studier på universitetet i Geisenheim, arbejdede han blandt andet for Elisabetta Foradori og Château de Béru, og slog sig derefter ned i dalen Kautenbachtal i Traben-Trarbach i Mosel.
Markerne Trarbacher Ungsberg og Trarbacher Hühnerberg er muligvis ikke Mosels mest kendte, men det har sine fordele. Han er fri for naboer med en mindre samvittighedsfuld tilgang til markarbejdet og terroiret er exceptionelt: grå skifer på ekstrem stejle og sydvendte terrasser, 50-100 år gamle stokke, mange af dem på egen rodstok. Markerne er umulige at mekanisere, og alt skal gøres i hånden.
I kælderen er Jakob lige så kompromisløs som i markerne: Langsom og skånsom presning af hele klaser, indimellem en kort forudgående maceration, spontangæring, nul tilsætninger af nogen slags og nul klaring og filtrering. Jakob har lavet forsøg med minimal tilsætning af svovl forud for flaskning, men han har ikke været tilfreds med resultatet, og nu kører han konsekvent et regime med absolut ingen tilsætning af svovl. Jakob Tennstedts vine er noget af det mest imponerende vi længe har smagt fra Tyskland og helt uden for kategori: dybt seriøse og med enorm koncentration og tyngde, men samtidig utrolig letdrikkelige, umanipulerede og med masser af finesse.