Il Paradiso di Manfredi

Toscana

Nogle producenter har været med til at definere et helt vinområde, og en af de producenter er Il Paradiso di Manfredi. Der er tale om intet mindre end en historisk Brunello-producent, der blev grundlagt i 1950’erne af parret Manfredi Martini og Fortunata Martini, som var medgrundlæggere af Consorzio del Brunello di Montalcino. Vi kan derfor næsten ikke tro vores held, at vi har fået domainet i hus.

Vingården drives i dag af svigersønnen Florio Guerrini og hans to døtre Silvia og Gioia med dyb respekt for traditionerne og jorden. Al høst foregår med største selvfølgelighed i hånden, og vinfremstillingen afspejler arbejdet i vinmarkerne med minimal påvirkning af druematerialet.

Markerne dyrkes med biodynamiske principper, og vinene gærer spontant i glasforet beton og lagres derefter i store gamle slavonske egetræsfade (botti). Lagringstiden er en af hemmelighederne bag Il Paradisos transparente vinstil, hvor Rosso di Montalcino lagres i 14 måneder, og Brunello di Montalcino lagres i 36 måneder med yderligere 30 måneder på flaske.

Resultatet er Sangiovese i den reneste og mest elegante form – silkeblød men stadig med masser af struktur. Det er essensen af klassisk vin af den gamle skole, og noget af det absolut bedste Brunello, vi har smagt.

Produkter fra Il Paradiso di Manfredi