Complémen'terre

Loire

Complémen’terre blev startet i 2013 af det unge par Marion Pescheux og Manuel Landron – søn af den anerkendte vinbonde Jo Landron – der laver nogle af Muscadets bedste vine. Økologi og biodynamik er en selvfølge for parret, der slet og ret ikke ser nogen anden mulig dyrkningsform. Markerne er hovedsageligt beplantet med Melon de Bourgogne samt en smule Folle Blance og Gamay.

I kælderen arbejdes der langsomt, omhyggeligt og med så lidt indblanding som overhovedet muligt. Svovl anvendes kun i minimale doser ved flaskning, og flere af Complémen’terres cuvéer flaskes helt uden tilsat svovl. Nogle af deres vine falder under appellationen Muscadet-Sèvre et Maine, mens andre falder ude for appellationen og flaskes som Vin de France, men fælles for dem alle er et tydeligt terroirpræg, overflod af mineralitet og masser af syre med stor drikkeglæde til følge.

Produkter fra Complémen'terre