Clos Fantine
Det tyve år gamle Clos Fantine i Faugères drives af de tre søskende Corine, Carole og Olivier Andrieu. Det meste af domainet blev grundlagt af deres far, som aldrig har gjort brug af konventionelt landbrug og dets sprøjtemidler. Efter farens død frigav børnene deres første årgang i 2000.
Clos Fantine består af i alt 33 hektar med stokke op til 100 år gamle med lokale sorter som Carignan, Cinsault, Aramon, Terret mv., der står på en jord af skifer i 100-300 meters højde. Jorden pløjes ikke, hvilket blandt andet gør, at jorden er meget rig på insekter og andet liv, der skaber et naturligt økosystem. Markernes eksponering varierer, hvilket gør, at druerne modnes og håndhøstes på forskellige tidspunkter.
I kælderen arbejdes der på samme vis som i marken. 80% afstilkes, og macerationen varer omtrent syv dage, hvorefter vinen gærer i 10 til 45 dage afhængigt af druesorten samt årgangen og med hjælp fra naturligt forekommende gær fra de forskellige mikro-terroirs. Alle sorter vinificeres separat og blandes først efter 12 måneders ældning, hvorefter de ældes endnu 6-12 måneder. Vinen hverken klares eller filtreres.
De tre søskende stoler på deres terroir, deres arbejde i marken og den simple vinifikation. Det giver dem tillid til, at vinen uanset hvad vil opnå harmoni, når den har ligget længe nok i flasken. Det er rene vine, der er lavet helt uden manipulation og derfor på fornemmeste vis udtrykker det terroir, som de kommer fra.