Clos Bateau
Efter mange år som restauratører valgte hollandske Thierry & Sylvie Klok de Visser i 2019 at sælge deres restaurant og flytte til Lantignié i den sydvestlige del af Beaujolais for at forfølge en drøm om at lave vin. Thierrys bedstefars navn var Boot (der betyder båd og altså bateau på fransk), og i et lidt besynderligt sammenfald var dette også netop, hvad Sylvie kaldte sine bedsteforældre, da de begge arbejdede på en båd i Amsterdam. Eftersom domainet er omkranset af et stengærde (et clos), var det derfor nemt for parret at komme frem til navnet Clos Bateau for at ære deres bedsteforældre og på en måde have dem med på deres nye eventyr i Frankrig.
Domainet er på fem en halv hektar, hvor Thierry og Sylvie arbejder året rundt på at skabe et naturligt økosystem. De har blandt andet sået 100 frugt- og nøddetræer for at styrke biodiversiteten og gør i det hele taget, hvad de kan for at arbejde sammen med naturen. Derfor lader de sig guide af månen, omkring hvornår de fx skal presse og flaske, og hvor længe vinene skal macerere. På engen for enden af vinmarkerne hjælper får både med at holde ukrudt nede og med at gøde jorden. På markerne gror Gamay, der er 50 år i gennemsnit, og helt fra starten har parret arbejdet på at gøre dem økologisk certificeret.
Thierry og Sylvie har respekt for naturen helt fra vinmarken, til at vinen kommer på flaske. Derfor fremstilles Clos Bateaus vine kun med naturligt forekommende gær, spontangæring og ingen klaring eller filtrering. Det altoverskyggende formål er nemlig at lave levende vin, og vejen dertil er at blande sig så lidt som muligt.