Celler la Salada
Bag navnet Celler la Salada står Toni Carbó og Anna Serra, der på ganske få år har skabt sig et ry for at fremstille uhøjtidelige og yderst læskende vine af overbevisende høj kvalitet. Toni har sammen med vennen Ramon Jane Garriga grundlagt vingården Mas Candí i Les Gunyoles, men sideløbende med dette projekt har Toni grundlagt Celler la Salada, hvor han laver vine fra familiens egne marker ved El Pla del Penedès.
Toni er i den privilegerede situation at samtlige af familiens marker er beplantet med gamle stokke og aldrig har været underlagt intensiv dyrkning. Han har derfor allerede fra første årgang kunnet høste meget sunde druer og vinificere uden tilsætning af svovl. Markerne er beplantet med traditionelle druer som Sumoll, Macabeu, Xarel.lo og Parellada, men Toni dyrker også en række mere eller mindre glemte sorter, som i hans bedstefars generation havde udbredelse i området. I kælderen arbejdes der uden kulturgær, tilsat svovl, klaring eller filtrering. Det er sjovt, saftigt, letdrikkeligt og tilmed til at betale.