Andrea Scovero
I den lille landsby Bionso i Asti, hvor der rundt regnet bor 100 indbyggere, er Andrea Scovero en ud af ti vinmagere. Oplært af sin farfar er han fjerde generation, som dyrker de seks hektar, der i dag hører til vingården i Piemonte, med det simple formål at lave vin, som han selv gerne vil drikke.
Da Andrea overtog vingården for over 20 år siden, konverterede han til naturlig vinproduktion, og han er en stille håndværker med en beskeden produktion, der hårdnakket går efter kvalitet snarere end profit. Han arbejder omhyggeligt med sin jord, og vinene udtrykker den ydmyghed, som han selv griber tingene an med. Markerne vender mod syd og sydvest på meget stejle skråninger, og omfatter Barbera, Nebbiolo og Dolcetto samt en samt en smule Sauvignon Blanc. Andrea arbejder både på klassisk vis, som hans farfar lærte ham, men eksperimenterer også løbende ved fx at gøre brug af amphora.
Alle etiketter bliver lavet af en ven og kunstner, der forsøger at male Andreas Scoveros idéer og refleksioner omkring, hvad der er i flasken. Andrea går den mere eksperimentende vej med amphora-orangevin på Sauvignon Blanc, mens de røde er mere klassiske med en intens og ren frugt, god mineralitet og en umiskendelig duft af Piemonte.