Alexandre Jouveaux
Alexandre Jouveaux er tidligere modefotograf for Chanel, men forlod Paris i 1995 for at blive vinmager i Mâcon, hvor han arbejdede som lærer på den lokale vinskole, mens han langsomt fik opkøbt nok parceller til at starte sit eget domaine. Som en stor modstander af bureaukrati er alle vine klassificeret som Vin de France, selvom niveauet er til meget mere end det.
Alexandre arbejder med et princip om minimal intervention og høster fx i hånden, ligesom han arbejder økologisk i marken uden at være certificeret. I kælderen hældes druerne i en hydraulisk presse, hvorefter mosten får lov at ligge på 1200 liter store træfade (foudre) uden indblanding som fx klaring eller filtrering. Den årlige fremstilling er på kun omkring 6.000 flasker, så man skal være hurtig til at gribe en flaske, hvis man får chancen.
Vinene kan være til den reduktive side som unge, men gemmer på et stort potentiale takket være sin kalkstenssyre og intense mineralitet. Alexandre Jouveaux laver levende vin med en enorm renhed, friskhed og høj syre, der på ærlig vis udtrykker både Chardonnay og Mâcons terroir.