Lieu-dit blev grundlagt af Jeppe Gustavsen og Philip Laustsen i 2009. Vi har fra første dag fokuseret på at levere vine til kvalitetsbevidste restauranter og vinbarer over hele landet, og vores vine er i dag at finde blandt et bredt udvalgt af danske toprestauranter. Grundet stadigt stigende efterspørgsel fra privatkunder, åbnede vi i 2020 ligeledes en webshop.
I Lieu-dit kommer vi alle med en mangeårig baggrund fra restaurantionslivet og har alle en klassisk vinopdragelse med i bagagen. Firmaet udsprang oprindeligt af en passion for Bourgogne og områdets mange unikke terroirs. Heraf firmanavnet Lieu-dit, et begreb der primært benyttes i Bourgogne om et navngivet område, afgrænset i kraft af dets historiske betydning eller topografi.
Siden begyndelsen i 2009, har vores portefølje udviklet sig gradvist i takt med at vores egne præferencer har bevæget sig i retning af det lidt mere vilde og utæmmede, dog uden nogensinde at give slip på vores klassiske rødder.
“Vi har gennem årene opbygget et tæt, personligt samarbejde med vores vinbønder og vi er, med ganske få undtagelser, eneimportør på det danske marked af samtlige vinhuse i vores portefølje.”
Samvittighedsfuldt markarbejde og minimal intervention i kælderen er et gennemgående tema i vores portefølje. Vi arbejder med små producenter, der bruger mere tid i marken end bag skrivebordet, og for hvem vin først og fremmest er et produkt frembragt for at blive drukket og skabe glæde.
Ønsker du at fjerne produktet
fra din kurv?