Manfredi Franco
Manfredi Franco har en baggrund som advokat og har derfor ikke haft den mest ligefremme vej til at blive vinmager, men han har dog altid haft en enorm passion for mad og vin. En passion der blev udlevet under studierne i Rom og senere i Milano, hvor Manfredi var en hyppig gæst på spisestederne og lærte indehaverne og sommeliererne at kende.
Manfredi kommer oprindeligt fra Marsala på Siciliens vestkyst, som han er vendt tilbage til for at lave vin med inspiration i sine smagsoplevelser fra Rom og Milano. Samtidig har Vincenzo Angileri fra Viteadovest i Marsala været en stor inspiration og ligefrem et vendepunkt i hans liv. Hver sommer under studierne kom Manfredi tilbage til øen for at studere og udforske vinens verden og lade sig vejlede af Vincenzo Angileri. I 2020 kunne Manfredi så frigive sin første årgang fra marker omkring Marsala, der i dag består af beskedne 1,5 hektar 20-25 år gamle stokke med Grillo, Zibibbo, Catarratto, Nerello Mascalese, Nocera og Corinth. Her arbejdes der kun i hånden på helt traditionel vis og med minimal indblanding.
I kælderen har Manfredi ligeledes en naturlig tilgang og arbejder med spontangæring, naturgær og kun en smule tilsat svovl inden flaskning for at stabilisere vinen. Produktionen er ganske beskeden på kun omkring 3000 flasker, men målet er at øge produktionen gradvist, for at projektet kan blive levedygtigt på sigt.
Manfredi Franco ønsker at lave ærlige vine, der bærer tydeligt præg af Marsalas jordbund og dets særlige karakter. Hans hvidvin er rimeligt fyldig men samtidig elegant, og lader de forskellige druesorter træde frem hver især sammen med terroiret. Hans røde er et skridt væk fra de fyldige og alkoholiske vine, der præger øen, og hen mod en mere saftig og frugtdreven rød, men samtidig med en god portion tannin.