Colombaia
2012 Vigna Vecchia
Vigna Vecchia

Produkttype

Rødvin

Land

Italien

Område

Toscana

Drue

Malvasia Nero, Sangiovese, Canaiolo, Colorino

Indhold

0.75 l

190,00 DKK

Colombaia

I fire generationer har familien Lomazzi arbejdet med vinhandel og fremstilling, og i 1950’erne og 1960’erne var familien blandt de vigtigste forhandlere af italiensk vin. I dag har Dante Lomazzi og hans kone Helena gået deres egne veje med domænet Colombaia nær Colle Val d’Elsa i Toscana, som producerer blot omkring 10.000 flasker om året.

Der hører fire hektar sydvest-vendte marker til domænet, som omkranser huset og kælderen. Her arbejder Dante og Helena, som var det en stor have, og deres biodynamiske tilgang hjælper dem med at følge naturens rytme og sørge for en sund jordbund for vinrankerne. Jorden, der består af ler og kalksten, er i øvrigt fyldt med fossilskaller, der giver et meget autentisk terroir.

I kælderen holder man den menneskelige indblanding på et minimum og for at være tro mod druerne selv, spontangærer vinen med de gærkulturer, der naturligt findes på skallerne. Vinen hverken klares, filtreres eller stabiliseres, og man tilsætter kun svovl i små mængder inden flaskning, hvis det er højst nødvendigt. Colombaia laver vin, der viser, at dybde og kompleksitet godt kan harmonere med et letdrikkeligt og umanipuleret udtryk frem for moderne tiders stræben efter mere koncentration.

Se alle produkter fra Colombaia

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Sangiovese

  2020 Sangiovese

  Montesecondo

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  160,00 DKK
 • insyeme

  2017 insyeme

  do.t.e Vini

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  260,00 DKK
 • Gas Gas

  2015 Gas Gas

  do.t.e Vini

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  170,00 DKK
 • Il Gentile

  2014 Il Gentile

  San Bartolomeo

  Toscana, Italien

  Rødvin, 0.75 l

  200,00 DKK
 • Poggio a' Venti

  2016 Poggio a' Venti

  Massa Vecchia

  Toscana, Italien

  Rødvin, 1.5 l

  930,00 DKK