Francesco Guccione
2015 V
V

Produkttype

Rødvin

Land

Italien

Område

Sicilien

Drue

Perricone, Nerello Mascalese, Trebbiano

Indhold

0.75 l

230,00 DKK

Francesco Guccione

Francesco Gucciones vingård ligger i Monreale på Sicilien i en højde af 500 meter. Francesco selv kommer fra en bondefamilie med 500 hektar kornmarker, hvor vin kun blev produceret til husbehov. I 2011 besluttede Francesco dog at kaste sig over vinproduktion i San Cipirello, hvor han følger biodynamiske principper for på bedste mulig vis at udtrykke områdets terroir af ler, jern og kalk.

Hver årgang er et eksperiment, idet Francesco forsøger at finde den perfekte måde at lade druesorterne og jordbunden komme til udtryk. I kælderen gør han brug af spontangæring og naturgær uden at tilsætte kemi af nogen art udover en smule svovl for at stabilisere vinen. Om det også har en indvirkning på vinene, at Francesco Guccione synger arier for sine fyldte fade, mens vinen ældes, skal vi ikke kunne sige, men det gør han altså.

Se alle produkter fra Francesco Guccione

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.