Orsi - San Vito
2017 Sui Lieviti
Sui Lieviti

Produkttype

Mousserende

Land

Italien

Område

Emilia-Romagna

Drue

Pignoletto, Riesling

Indhold

0.75 l

140,00 DKK

Orsi - San Vito

Nær Bologna i et smukt og ældgammelt vinområde med navnet Colli Bolognesi har Vigneto San Vito produceret vine i omkring 50 år. Det smukke bakkede landskab, hvor vinproduktionen går helt tilbage til middelalderen, var i mange år kendt for at producere fremragende vine, inden de lokale druer og deres ydmyge appellationer blev fravalgt af forbrugerne.

Efter at have opkøbt jorden i 2005 og konverteret til biodynamisk jordbrug, har Federico og Carola Orsi været på en mission for at sætte regionen tilbage på kortet, og det, må man sige, er lykkedes. Filosofien bag er, at den biodynamiske tilgang frembringer mere originale vine, der i højere grad repræsenterer det sted, hvor den kommer fra. Jorden gødes eller vandes ikke, men i stedet bruges ældgamle teknikker til at forbedre muldjorden fra år til år. Federico omfavner i stor udstrækning også tanken om biodiversitet og gror derfor selv grøntsager på gården, ligesom grise og får trisser omkring.

I kælderen eksperimenterer Federico altid og lader vinene gære og ældes i flere typer fade på utallige måder. Omdannelsen fra drue til vin følger dog altid den samme regel om at ske på den mest naturlige måde, hvilket kræver en accept af den uforudseelighed, der følger med, og de kendetegn, som hver årgang fører med sig. Målet er det samme: At lave vine, der er ærlige, smagfulde og tro mod terroiret. Med andre ord den slags vine, som man har lyst til at drikke hver eneste dag.

Se alle produkter fra Orsi - San Vito

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Malvasia Frizzante

  2019 Malvasia Frizzante

  Camillo Donati

  Emilia-Romagna, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  150,00 DKK
 • Despina

  2020 Despina

  Quarticello

  Emilia-Romagna, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  140,00 DKK
 • Macerato

  2019 Macerato

  Cantina Furlani

  Alto Adige, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  150,00 DKK
 • Il Fric

  2018 Il Fric

  Casebianche

  Campanien, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  170,00 DKK
 • La Matta

  2020 La Matta

  Casebianche

  Campanien, Italien

  Mousserende, 0.75 l

  170,00 DKK