Domaine du Perron
2018 Sérène Blanche
Sérène Blanche

Produkttype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Bugey

Drue

Altesse

Indhold

0.75 l

280,00 DKK

Domaine du Perron

François Grinand er manden bag Domaine du Perron (tidligere La Vigne Du Perron) beliggende i den uanselige landsby Villebois i Bugey, et område der ofte er overset grundet dets placering midt mellem mere kendte vinområder som Bourgogne, Beaujolais, Jura og Savoie. François dyrker selv Chardonnay, Pinot Noir og Gamay fra cirka tre hektar marker, der udelukkende kan nås til fods, hvorfor alt arbejde i marken foregår ved håndkraft. Desuden køber han Mondeuse, Jacquère og Altesse fra ligesindede producenter i Savoie.

Kælderen er ydmyg og meget low tech: En gammel kurvepresse, nogle glasfibertanke og nogle gamle fade. Temperaturstyring og andre moderne fiksfakserier er intet sted at finde. Vinene gærer uden nogen former for tilsætning, og der hverken klares, filtreres eller svovles forud for flaskning. Vinene fra Domaine du Perron besidder en ekstrem lethed og drikkevenlighed, men har samtidig nok dybde og kompleksitet til, at det aldrig bare bliver bællevin.

Se alle produkter fra Domaine du Perron

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Iris

  2018 Iris

  Jean-Pierre Robinot

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  390,00 DKK
 • Juliette

  2006 Juliette

  Jean-Pierre Robinot

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  630,00 DKK
 • Roussanne nr.1

  2017 Roussanne nr.1

  Avis de Tempete

  Savoie, Frankrig

  Hvidvin, 1.5 l

  400,00 DKK
 • Altesse

  2017 Altesse

  Domaine Curtet

  Savoie, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  260,00 DKK
 • Autrement Blanc

  2017 Autrement Blanc

  Domaine Curtet

  Savoie, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  230,00 DKK