Yetti and the Kokonut
2017 Sercial
Sercial

Produkttype

Hvidvin

Land

Australien

Område

Barossa Valley

Drue

Sercial

Indhold

1.5 l

600,00 DKK

Yetti and the Kokonut

Yetti and the Kokonut er grundlagt af Dave Geyer og Koen Janssens, og det noget besynderlige navn kommer fra Dave og Koens kaldenavne blandt kolleger i vinbranchen. Projektet begyndte i den mere obskure ende af skalaen: Daves svigerforældres havde en lille mark beliggende i Eden Valley beplantet med den for Australien lidet udbredte Sercial drue, der mest er kendt fra Madeira. Dave og Ken besluttede sig for at høste og vinificere druerne, men havde ikke forstillet sig at det skulle resultere i et produkt der rent faktisk skulle sælges og som skulle lægge fundamentet for den succes som Yetti and the Kokonut er blevet til på ganske kort tid. I dag laver Dave og Koen en bred vifte af læskende, uhøjtidelige og dybt aromatiske vine, primært fremstillet af købte druer, dyrket af ligesindede bønder. I kælderen er det spontangæring, hands-off, nul klaring og filtrering og minimal svovltilsætning. Det er sjov og spas, men Dave og Koen har alligevel formået at kombinere deres meget aromatiske og letdrikkelige vine med et element af præcision som klæder dem virkelig godt.

Se alle produkter fra Yetti and the Kokonut

Lieu-dit’s anbefaling

Vinene nedenfor er vores bud på vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. Vi fokuserer ikke så meget på drue, producent og region, men anbefaler i stedet vine baseret på vores subjektive vurdering af vinens samlede profil. Vi garanterer ikke at ramme plet hver gang, men til gengæld gør vi os umage og forsøger at anbefale anderledes vine der giver en lignende oplevelse.