Aymeric Paillard
2016 Saint-Joseph - Petit Pére
Saint-Joseph - Petit Pére

Produkttype

Rødvin

Land

Frankrig

Område

Rhône

Drue

Syrah

Indhold

1.5 l

470,00 DKK

Aymeric Paillard

Selvom Aymeric Paillard stadig er ung, er han velbevandret inden for vinverdenen. Han er søn af en vinmager og har både arbejdet hos Chateau des Sarrins i Provence og i Champagne, inden han turnerede Frankrig tynd i en autocamper med sin familie i to år på jagt efter det perfekte sted at lave sin egen vin. Det fandt han i den meget gunstige jord i Tournon-sur-Rhône, hvor han i 2014 kunne han frigive sin første årgang under navnet Domaine la Vigne des Peres.

Fra dag et har Aymeric Paillard dyrket jorden økologisk, men vil først blive certificeret fra 2019. Hans stokke med 30 år gammel Syrah står i Saint Joseph og Cornas på hældninger og plateauer af granit, kvarts og gnejs. Alt arbejde foregår i hånden og med hest, og når der sprøjtes med svovl og kobber blander Aymeric det med lokale planter med et mål om at finde den rette balance.

Der bruges delvist hele klaser og macération semi-carbonique, og vinene ældes i 24 måneder i fade på 228 og 600 liter, som er mellem to og ti år gamle. Der bruges hverken svovl eller andre tilsætninger under ældningen, ligesom der ikke klares eller filtreres, men dog tilføjes en smule svovl inden flaskning for at sikre vinenes stabilitet.

Aymeric er en ambitiøs mand, der går efter at lave stor Syrah fra Saint Joseph, og selv om han ikke har været i gang længe, er det tydeligt, at han er godt på vej. Det er vine, hvis tannin både træder frem i strukturen, men samtidig har finesse og nerve, og selv som ung viser modenhed.

Se alle produkter fra Aymeric Paillard

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.