Domaine du Perron
2018 Persanne
Persanne

Produkttype

Rødvin

Land

Frankrig

Område

Bugey

Drue

Mondeuse

Indhold

0.75 l

280,00 DKK

Domaine du Perron

François Grinand er manden bag Domaine du Perron (tidligere La Vigne Du Perron) beliggende i den uanselige landsby Villebois i Bugey, et område der ofte er overset grundet dets placering midt mellem mere kendte vinområder som Bourgogne, Beaujolais, Jura og Savoie. François dyrker selv Chardonnay, Pinot Noir og Gamay fra cirka tre hektar marker, der udelukkende kan nås til fods, hvorfor alt arbejde i marken foregår ved håndkraft. Desuden køber han Mondeuse, Jacquère og Altesse fra ligesindede producenter i Savoie.

Kælderen er ydmyg og meget low tech: En gammel kurvepresse, nogle glasfibertanke og nogle gamle fade. Temperaturstyring og andre moderne fiksfakserier er intet sted at finde. Vinene gærer uden nogen former for tilsætning, og der hverken klares, filtreres eller svovles forud for flaskning. Vinene fra Domaine du Perron besidder en ekstrem lethed og drikkevenlighed, men har samtidig nok dybde og kompleksitet til, at det aldrig bare bliver bællevin.

Se alle produkter fra Domaine du Perron

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Ingenu

  2018 Ingenu

  Domaine Ratapoil

  Jura, Frankrig

  Rødvin, 1.5 l

  570,00 DKK
 • Ancestral

  2018 Ancestral

  Julien Courtois

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  290,00 DKK
 • 100%

  2018 100%

  Julien Courtois

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  290,00 DKK
 • Nocturne

  2017 Nocturne

  Jean-Pierre Robinot

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  350,00 DKK
 • N5 Syrah

  2018 N5 Syrah

  Avis de Tempete

  Jura, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  180,00 DKK