Simon Rouillard
2019 Musette
Musette

Produkttype

Rødvin

Land

Frankrig

Område

Loire

Drue

Grenache Noir, Syrah

Indhold

0.75 l

160,00 DKK

Simon Rouillard

Simon Rouillard flyttede til Anjou i 2018 efter blandt andet at have arbejdet for Evelyne og Pascal Clairet hos Domaine de la Tournelle i Jura. Simon har både sine egne marker i Anjou og supplerer med købte druer. Musette stammer således fra vennen Fréds marker i Gard i det sydfranske. Samarbejdet kom i stand, da Fred havde brug for hjælp i kælderen, mens Simon ville i gang med at lave vin, inden han fik købt sin egen jord. Det er derfor Simon selv, der står for valget af druer – i samråd med Fred – samt vinifikationen af Musette, der er høstet, vinificeret, ældet og flasket i Gard. Både vinmarkerne med Grenache og Syrah udgøres af kalkstensjord og ligger i ti minutters afstand fra hinanden.

Autour de Minuit er lavet på håndhøstet Gamay fra Simon Rouillards første stykke jord syd for Angers. Vinstokkene er omtrent 50 år gamle og stikker sine rødder ned i en undergrund, der består af skifer og kvarts. Der macereres i hele klaser og vinificeres sur lie (også kaldet bærmen). Simon Rouillard laver umanipulerede vine lavet med lav ekstraktion og uden tilsat svovl, og stilen er lys, saftig og levende.

Se alle produkter fra Simon Rouillard

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • Back on the street

  2019 Back on the street

  Ad Vinum

  Gard, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  210,00 DKK
 • Touski

  2018 Touski

  Patrick Bouju

  Auvergne, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  210,00 DKK
 • Roc Cab

  2018 Roc Cab

  Les Vignes de Babass

  Loire, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  190,00 DKK
 • Umbrela

  2019 Umbrela

  Absurde Génie des Fleurs

  Languedoc, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  180,00 DKK
 • L'Oume

  2018 L'Oume

  Les Frères Soulier

  Rhône, Frankrig

  Rødvin, 1.5 l

  440,00 DKK