Domaine Bernard-Bonin
2018 Meursault 1. Cru - Les Charmes-Dessus
Meursault 1. Cru - Les Charmes-Dessus

Produkttype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Drue

Chardonnay

Indhold

0.75 l

1.200,00 DKK

Domaine Bernard-Bonin

Véronique Bonin og Nicolas Bernard laver ultraseriøs og terroirdrevet hvid bourgogne fra deres syv hektar primært i lokaliseret i Meursault, men også med små markbesiddelser i Puligny. Domaine Bernard-Bonin blev grundlagt, da parret overtog domænet Michelot Mère et Fille fra Véroniques familie i 1999.

Markarbejdet er ekstremt omhyggeligt, og vinifikationen er fri for ønologiske fiksfakserier. Det vil sige nul kulturgær, enzymer, chaptalisering, klaring eller filtrering. Minimal svovltilsætning og primært gamle fade. Der høstes tidligt for at bevare friskhed og syre, og parret mener helt generelt, at den fyldige og smørrede stil ofte forbundet med Meursault er en moderne opfindelse frembragt i kælderen, snarere end en iboende kvalitet ved terroiret. I stedet søger Domaine Bernard-Bonin at frembringe vine kendetegnet ved mineralitet, præcision og en nærmest vægtløs kvalitet, dog uden nogensinde at gå på kompromis med koncentration og kompleksitet.

Se alle produkter fra Domaine Bernard-Bonin

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.