Domaine Ratapoil
N.V. Macvin du Jura
Macvin du Jura

Produkttype

Sød vin

Land

Frankrig

Område

Jura

Drue

Chardonnay

Indhold

0.75 l

240,00 DKK

Domaine Ratapoil

Ved siden af jobbet som historie- og geografilærer købte Raphaël Monnier i 2009 sine egne parceller, og da domænet jo skulle have et navn, faldt valget på Ratapoil, der i Arbois er slang for en amatørvinmager. Her laver Raphaël Monnier i dag – nu på fuld tid og med hjælp fra Marie Bourdon – nogle af de mest ikoniske vine fra regionen på historiske lokale sorter som Trousseau, Poulsard, Gamay, Gueuche, Petit Béclan, Poulsard og Mézy.

Ratapoils marker har været økologisk dyrket siden deres begyndelse, og heller ikke i dag gøres der brug af hverken pesticider, kemikalier eller syntetiske produkter. Raphaël ser arbejdet i marken som vigtigere end arbejdet i kælderen, da en levende jord, biodiversitet og en sund vegetation er essentielt for at lave god vin.

Der høstes i hånden og bruges naturgær, mens Raphäel undlader at klare eller filtrere vinen, ligesom svovl meget sjældent tilsættes, og kun hvis det er absolut nødvendigt. De røde fremstilles ved brug af macération semi-carbonique (udblødning af skallerne under kulsyretryk). Det er bemærkelsesværdigt levende vine, hvor både Arbois’ terroir og gamle druesorter virkeligt kommer til udtryk, hvad angår mineralitet, frugt og teksturer.

Raphaël Monnier supplerer i øvrigt produktionen i Ratapoil med købte druer, som sælges under navnet Avis de Tempête.

Se alle produkter fra Domaine Ratapoil

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • N5 Syrah

  2018 N5 Syrah

  Avis de Tempete

  Jura, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  180,00 DKK
 • Mondeuse Nr.4

  2017 Mondeuse Nr.4

  Avis de Tempete

  Savoie, Frankrig

  Mousserende, 0.75 l

  190,00 DKK
 • Mondeuse nr. 3

  2017 Mondeuse nr. 3

  Avis de Tempete

  Savoie, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  190,00 DKK
 • PIF

  2016 PIF

  Sébastien Jacques

  Jura, Frankrig

  Rødvin, 0.75 l

  260,00 DKK
 • Château Renard

  2018 Château Renard

  Domaine de Saint Pierre

  Jura, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  300,00 DKK