Olivier Lemasson
N.V. Le Bel Orbois Dormant
Le Bel Orbois Dormant

Produkttype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Loire

Drue

Menu Pineau

Indhold

0.75 l

220,00 DKK

Olivier Lemasson

Olivier Lemasson kommer oprindeligt fra Bretagne, men har i flere omgange arbejdet for Marcel Lapierre i Beaujolais, hvis filosofi og naturlige tilgang til vinfremstilling han har taget med sig. I 2002 startede Olivier således et négociant-projekt i Touraine sammen med Hervé Villemade, hvor de købte druer fra lokaler økologiske bønder. Nogle år senere fortsatte Olivier Lemasson dog egenhændigt og fik sidenhen også anskaffet sig sine egne marker med lokale sorter som Menu Pineau, Chenin Blanc, Pineau d’Aunis og Côt.

I kælderen presser Olivier og hans kone, Cécile, de hvide direkte, og de røde bliver lavet med semi-maceration carbonique. Dog har Gamasutra og Cheville de Fer begge ældningspotentiale, selvom de sagtens kan drikkes, så snart man får fingrene i dem. De fleste årgange bliver flasket uden brug af svovl, men Olivier er pragmatisk nok til at tilsætte en smule, hvis det er absolut nødvendigt. Helt bevidst laves vinene i den stil, som franskmændene kalder ’vin de soif’. Det er lys, læskende, saftig og levende vin, der sådan set bare skal drikkes og nydes, som den er.

Se alle produkter fra Olivier Lemasson

Lieu-dit anbefaler

Her er vores bud på andre vine der stilmæssigt kan noget af det samme som den aktuelle vin du kigger på. For hver vinbonde vi arbejder med, har vi forsøgt at besvare spørgsmålet: ”Hvis man kan lide at drikke vinene fra denne vinmager, hvad ville man så ellers have glæde af at drikke fra vores portefølje?”.

 • O2 Vigne

  2015 O2 Vigne

  Jean-Francois Chene

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  310,00 DKK
 • Nolem

  2018 Nolem

  Complémen'terre

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  170,00 DKK
 • Lucky You

  2019 Lucky You

  Laurent Saillard

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  170,00 DKK
 • Sauvignon Blanc

  2019 Sauvignon Blanc

  Frantz Saumon

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  140,00 DKK
 • Sauvignon Blanc

  2019 Sauvignon Blanc

  Hervé Villemade

  Loire, Frankrig

  Hvidvin, 0.75 l

  140,00 DKK